Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 5 maart 2012

Olijfje snoeien

Toch weer een heldere zonnige dag is het vandaag geworden. Er stond een bries en de temperatuur kwam uit op 19,3 graden. 3 graden warmer dan er voorspeld was.

Tussen ons huis en de carport staat een jonge, zo´n 8 jaar oude olijfboom. Aanvankelijk hebben we hem als struik laten groeien. Maar hij raakte veel te dichtgegroeid. En dat is ook niet goed voor de groei van de olijven. Vanochtend heb ik de snoeischaren er maar bijgepakt en er eens flink op los gesnoeid. Een volle aanhanger met olijfbomensnoeisel was het resultaat. De voormalige struik begint nu op een boom te lijken en kan nu lekker luchtig olijven gaan voortbrengen.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb een olijf"boom" in een pot (ooit eens gehad..) Als ik die snoei hou ik denk ik alleen de pot over....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Shock. Dat dat zo maar kan! Dat hoefde ik ook echt niet te proberen met mijn olijf in een pot. (Ach, die gingen vanzelf dood, helaas)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een grondige job! Geen last van witte vlieg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @:WIM:De witte vlieg heb ik dit jaar nog niet gezien, maar het is dan ook nog vroeg in het seizoen.

   Verwijderen
 4. Hij staat er weer goed bij Aart. Het afval ga je verbranden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal eerst een maandje moeten drogen, maar het is wel de bedoeling nog voor de zomer een keer een fikkie te stoken.

   Verwijderen
 5. Nou die staat er weer strak bij en kan dus opnieuw lekker gaan groeien, want "snoeien doet groeien"!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen