Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 12 maart 2012

Oud en Nieuw

Het is echt voorjaar. Volop zon, weinig wind en een temperatuur van 22,6 graden zorgen voor een zeer aangenaam verpozen in de buitenlucht.

Oud en nieuw. Nee geen jaarwisseling, maar een amandeljaarwisseling. Op diverse plaatsen neemt men niet eens de moeite om de amandelen te oogsten. Zoals op de foto´s te zien is, hangen de amandelen van vorig jaar nog aan de boom, terwijl het nieuwe groen uitbundig aan de takken groeit. Met sinaasappels en citroenen vindt her en der hetzelfde plaats. Gezien de lage prijzen kost het oogsten meer dan dat het opbrengt. Het blijft natuurlijk zonde, maar ja we hebben zelf meer dan genoeg amandelen voor eigen consumptie. Dus ook ik laat ze hangen.

2 opmerkingen:

  1. Kunnen wij ze nog komen oogsten? Jammer om ze te laten wegrotten.....daar zijn ze veel te lekker voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm....jammer dat je beetje ver uit de buurt woont, want anders kwam ik wel een paar emmertjes oogsten!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen