Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 31 maart 2012

Gekookte lijnolie

Tot eind van de middag hing er af en toe wat bewolking en sluierbewolking. Na 4 uur klaarde de lucht weer op en bij weinig wind werd het nog 24,1 graden. Het verwachte buitje regen bleef uit.

In de 70er en 80er jaren waren ze heel erg in. Teakhouten tuinmeubelen. Aanvankelijk waren het dure meubelstukken. Later werden ze een stuk goedkoper toen winkels als Blokker ze gingen verkopen. Wij hebben ze nooit gekocht, maar kregen een hele set van onze toenmalige buurvrouw, die naar een appartement ging verhuizen en ze niet mee kon nemen. Wij hebben de hele set wel mee naar Spanje genomen. Maar in de zon droogt het hout wel heel erg uit en is een beetje onderhoud niet overbodig. Ik behandel ze niet met dure teakolie maar met gekookte lijnolie, dat voor een prikkie in de doehetzelf winkel te koop is. En het effect is hetzelfde.Voor en na behandeling

3 opmerkingen:

 1. Dat ziet er weer gelikt uit...! Niet altijd hoeven oplossingen duur te zijn..!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal het onthouden, als ik ons houten bankje weer ga doen.
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee. Ik ken dat nog van vroeger thuis. Allerlei hout werd met lijnolie ingesmeerd.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen