Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 6 september 2011

Amandel verkoop

Een prachtige zomerse septemberdag is het geworden. Er stond weinig wind en het werd 31,6 graden.

Vanochtend vroeg hebben we Aart-Jan met mama en papa Ingrid en Kees weer naar het vliegveld gebracht. Voor hen zit het mooie weer er voorlopig op. Wel stil in huis nu de kinderen weer weg zijn. Maar niet getreurd, morgen komen zus Riny met Jolanda, een vriendin van Riny, voor een weekje.

De opkoper van mijn amandelen die ik op het oog had, was telkens onbereikbaar. Ik wilde echter dit jaar niet met mijn oogst blijven zitten. Na een bepaalde tijd, zo eind september, koopt niemand je amandelen meer op. Dan is het seizoen voorbij.
Vanochtend reed ik door Frailes en zag daar een berg amandeldoppen voor een garagedeur liggen. Voor de deur stond een tractor met een aanhangertje vol met gedopte amandelen. Ik vroeg het boertje of hij soms amandelen opkocht. Nou, dat deed hij niet. Wat ik zag was zijn eigen oogst die hij ging verkopen aan Ramon, de openhaardhouthandelaar achter het benzinestation in Frailes. Ik dus ook naar Ramon. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb exact 200 kilo amandelen verkocht aan Ramon voor de mooie prijs van 70 eurocent per kilo.
Volgend jaar weet ik Ramon zelf wel te vinden. Het vreemde is, dat ik diverse mensen in mijn directe omgeving gevraagd heb of zij een amandelopkoper wisten en niemand kwam op Ramon, de nummer 1 haardhoutverkoper in de omgeving.

De opbrengst van de 4 amandelbomen die ik van de week nog leeg ga halen zal zo'n 50 kilo zijn en die gaan we voor eigen comsumptie gebruiken.

4 opmerkingen:

 1. Wat een amandel verhaal: en wij vinden ze alleen maar lekker en van de week betaalde ik voor 4 ons gepelde amandelen bijn 5 euro!!!bij de bakker in de Frailes!
  Heb vandaag vijgen jam gemaakt volgens jullie recept. Ja in de omgeving staan zoveel bomen, die niet geplukt worden.... dus wij hebben 5 potten jam. Ik doe er wat geraspte limoen schil in en gebruik voor de helft bruine suiker/ witte suiker. Nu weet ik dat je walnoten in stukjes kan karamelliseren en dan door die vijgenprut kan doen: MIJ lijkt het heerlijk met ijs. Ik denk dat de vijgen jam of compote ook bij hartige gerechten smaakt. Goed maar weer eens gaan proberen. De kinderen goed aangekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal over de amandelen. Jolanda en ik denk ook Riny lusten ze vast ook wel. Geef maar een onsje mee voor mij. De hartelijke groeten aan die twee vanuit een regenachtig leusden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem is Rennie, ik weet niet hoe ik een profiel moet maken dus zodoende. nogmaals hartelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zicht op de bergen.
  De lege amandeldoppen worden hier gebruikt voor de aanleg van tuinpaden.

  BeantwoordenVerwijderen