Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 9 september 2011

Werken voor de kost

Je raadt het al. Ook vandaag weer een strakblauwe hemel, een bries en 33,6 graden.

Oh wat leuk, je moet nog van een paar bomen de amandelen oogsten. Mogen wij je helpen? Leuk om in Nederland te kunnen vertellen dat we amandelen geoogst hebben, zei Riny. Tegen zoveel enthousiasme kan je natuurlijk moeilijk nee zeggen. Vanochtend was het dan zover. Beide dames met de achterkant van een hark druk bezig de amandelen uit de boom te tikken. Vervolgens de netten legen in de kruiwagen en op naar de volgende boom. De werklust was niet te temmen, want na het uit de bomen slaan werd de arbeid voortgezet aan de lange tafel met het ontdoppen van de amandelen. Volgend jaar mogen ze een paar weken eerder komen. Dan zijn er namelijk nog 20 bomen te doen in plaats van de 4 van vanochtend.

3 opmerkingen:

 1. Een marsepein fabriekje starten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Aart,

  Heerlijk als je gasten je willen helpen.
  Misschien kan je de bezoektijden volgend jaar wel een beetje sturen zodat ze samenvallen met de werkzaamheden waarbij je hulp kunt gebruiken.

  Met groeten Ton

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ja Aart, wie zijn vrouw liefheeft, laat haar werken. Je weet dat ik dat ook doe, maar misschien daardoor wel de veertig gehaald! (zie weblog)
  Grtz
  Albert

  BeantwoordenVerwijderen