Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 24 september 2011

Sedem

Gisteravond heeft het een paar uurtjes zachtjes staan regenen. Niet dat er nu een grote hoeveelheid is gevallen, maar alles is toch weer een keer lekker nat geworden. Vandaag scheen de zon weer uitbundig. Met weinig wind werd het 31.0 graden.

Hoewel de plant een mooie bloem heeft, had ik er in Nederland een vreselijke hekel aan. Want als de bloem zich liet zien was het herfst en kou, regen en wind kondigden zich aan. Als hier de sedem gaat bloeien vind ik het minder erg. Na de lange heerlijke zomer is de herfst in Spanje ook een fijn seizoen. Dus laat maar bloeien.

3 opmerkingen:

 1. Dat zijn toch vetplanten? Ik droogde ze meestal en dan zijn ze wel leuk in droogstukken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach ja , de winter is op komst. Wij voelen het wel maar de toeristen lopen hier in december in T-shirt en short, vreemde wereld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn vaak de Engelse toeristen die je van verre herkent. ALTIJD in die korte broek, of het nu zomer, winter of herfst is. Dat is echt lachen bij het zien van "the white cliffs of Dover".

  Ook bij ons aan de Costa del Sol was het vrijdag bewolkt en begon het 's middags wat miezerig te regenen. Dat heeft twee uurtjes geduurd.

  Gisteren zaterdag was het weer schitterend mooi met een uitbundige zon. Kwam vast omdat Leo en Joke uit Macisvenda bij ons op bezoek kwamen.
  Aart, Kom jij nog wel eens deze kant op met Fien?
  Vanaf een zon-dagse Costa del Sol
  Saludos de Albert y Mara

  BeantwoordenVerwijderen