Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 22 september 2011

Sprinkhaan

Vanochtend vroeg was het een beetje heiig. De zon liet zich uitbundig zien en tegen de avond trok er een sluier voor de zon. Het gebruikelijk windje stond er en het werd nog 29,7 graden.

Af en toe schrik je er toch even van. Dan loop je langs een hangende tak van een amandelboom en dan vliegt er plots een flinke (soms wel 10 centimeter) grote sprinkhaan uit de tak vlak langs je hoofd. Ze kunnen behoorlijk goed vliegen die grote spinkhanen. Het exemplaar op de foto's is een wat lui type. Hij zit al zeker 3 dagen op een roos en maakt geen aanstalten om weg te vliegen als je vlakbij komt. Je zou toch zeggen dat ook hij een keer honger moet krijgen. Hij vreet echter niet aan het blad van deze roos. De aangevreten bladeren hebben rupsen gedaan.2 opmerkingen:

  1. sprinkhanen vind ik wat griezelig en zijn ze bij jullie echt 10 centimeter? ...uuuuh,. je hebt deze overigens schitterend vastgelegd en kan ik 'm goed van dichtbij bekijken, byzonder! groetjes, Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die kom je in deze grootte niet tegen bij ons op de Paseo Maritimo, maar jij leeft op de 'campo' en dat maakt het verschil. Ook bij ons nog steeds zomers.

    BeantwoordenVerwijderen