Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 18 september 2011

Mispelknoppen

Er zit een weersverandering aan te komen. De laatste maanden was het 's-ochtends meestal windstil en helder. In de loop van de dag begon dan de wind uit het oosten te waaien en liep de temperatuur op tot doorgaans boven de 30 graden. Vandaag is het anders. Aan het eind van de nacht begon het uit het westen te waaien, eind van de ochtend werd het weer windstil en tegen de avond kwam er een stevig windje weer uit het oosten. Het werd wel warm met 35,7 graden.

De oogst van appels, peren en druiven is al bijna ten einde. En terwijl zo langzamerhand de bladeren van de bomen gaan vallen, begint de mispelboom met de ontwikkeling van de volgende serie bloemknoppen. Nog even en dan zal de bloesem van de mispel zich weer laten zien om in april weer rijpe vruchten te leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten