Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 23 september 2011

Haardhout

Een overwegend bewolkte dag is het geworden. Weinig wind en het werd 27,6 graden.

Je voelt langzaam dat de herfst is begonnen. De temperatuur zakt wat in, 's-ochtends is het een beetje heiig en zoals vandaag hebben we meer bewolking. Voor morgen wordt er zelfs wat regen verwacht. Allemaal niet erg, maar toch, afscheid nemen van de heerlijke lange warme zomer stemt een beetje melancholisch.
Wij verwarmen van de winter ons huis met een op oliegestookte CV. Maar straks ruik je in het dorpje weer de geur van brandend haardhout. Er worden op de campo nog vele huizen verwarmd door houtkachels. De wintervoorraad moet weer worden aangevuld. Er komen weer drukke tijden aan voor Ramon de handelaar in haardhout. En als ik hout nodig zou hebben gehad, dan had ik het gisteren gekocht. Want in Spanje koop je hout niet per kuub, maar per kilo en het is een hele lange tijd droog weer geweest. Als het van het weekend gaat regenen betaal je maandag een klap meer voor hetzelfde (natte) hout.
                                                   Amandelhout

2 opmerkingen:

 1. Ja wij hebben pas een lading haardhout laten komen. Olijfhout natuurlijk. De winter kan beginnen :-) Groetjes Ibolja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Ibolja,
  Hier wordt het meest amandelhout gestookt. Notenhout brandt lekker lang.
  Groetjes,
  Aart

  BeantwoordenVerwijderen