Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 13 september 2011

Jonge gouldsamadines

Het houdt niet op met het mooie weer. Vandaag werd het weer 30,7 graden met weinig wind.

We hebben er weer 3. Net uitgevlogen jonkies gouldsamadines. Gouldsamadines zijn niet de makkelijkste vogeltjes om zelfstandig een nest jongen groot te laten brengen. Vaak laten ze hun legsel in welk stadium dan ook in de steek. De onze hebben het dit keer wel volbracht. Natuurbroed noemt men dat. Het zelf groot brengen van de eigen soort. Veel kwekers halen de bevruchte eitjes weg bij de gouldsamadines en ruilen die met eitjes van Japanse meeuwtjes. Japanse meeuwtjes zijn hele trouwe broeders en brengen doorgaans al hun legsels groot. En of het nu eigen meeuwtjes of gouldsamadines zijn maakt hen niets uit. Ja, een Japans meeuwtje is een heel tolerant vogeltje. Een Japans meeuwtje heeft dan ook geen geblondeerd haar.
Afijn, onze jonge gouldsamadines vliegen inmiddels lekker rond in de volière en schooien wel nog steeds eten bij hun ouders. Maar dat is over een paar dagen ook voorbij. Dan zijn ze ook zelfstandig. En wie weet, worden zij ook nog een keer net zo tolerant als een Japans meeuwtje.
                                                 1 van de 3
                                                         De andere 2
                Dit keer pa gouldsamadine. Hij heeft ook erg zijn best gedaan.

1 opmerking: