Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 29 september 2011

Kassa

Het was een beetje raar weer vandaag. Zon afgewisseld met wolken, een beetje vlagerige wind, 3 druppels regen en 28,1 graden.

Het moest er natuurlijk een keer van komen. Meestal zie ik ze echter wel staan. Vanochtend toch een keertje te laat. Op de doorgaande wegen mag je hier 80 kilometer per uur rijden. Door het weinige verkeer rijd je echter al gauw te hard. Ik had Hans en Nelly opgehaald van het vliegveld en zat met hen te kletsen, toen ik plots aan de overkant van de weg een flits uit een daar staand autootje zag komen. Ik keek op mijn teller en zag het wijzertje ruim 80 aanwijzen, terwijl we net 10 meter een 60 km bord gepasseerd waren. En ja hoor, een paar honderd meter verderop mocht ik van een vriendelijke agent van de Guardia Civil mijn auto achter aan de rij die er al stond aansluiten. Na mij mochten nog velen ook even stoppen. Ja, ze hadden het meetpunt op een kansrijke plek gezet. In de tijd dat ik mijn bekeuring mocht ontvangen mocht er geen enkele auto doorrijden. Allemaal aan de kant om een bon te ontvangen. Ik had 21 kilometer te hard gereden en de bekeuring bedroeg 100 eurootjes. Het grappige in Spanje is dat je 50 procent korting krijgt als je binnen 20 dagen betaalt. In Nederland is het volgens mij (nog steeds) precies andersom. Als je niet op tijd betaalt krijg je een verhoging. Ik vind de Spaanse methode veel leuker. Je krijgt het idee dat er wat te verdienen valt door op tijd te betalen. Ik ben gek op kortingen. Ik heb dan ook meteen maar betaald met mijn creditcard via internet. De kas van Zapatero is vandaag weer wat gespekt. En een volgende keer moet ik minder kletsen en beter opletten, of me gewoon aan de maximum snelheid houden. Nou ja, het zal wel beter opletten worden.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Aart,
  Wij kregen vorig jaar in Nederland een briefje in de bus, dat er op het postkantoor een brief lag van het Ministerio del Interior de España. We schrokken ons dood want dachten dat b.v. ons huis illegaal zou zijn en werd afgebroken- je gaat aaa de gekste dingen denken. Het bleek een snelheidsovertreding te zijn. Nooit zijn we zo blij geweest met een bekeuring. Ook wij konden €50 besparen door binnen 20 dagen na ontvangen van de bekeuring te betalen en dat maakt het betalen inderdaad makkelijker. Het was eenvoudig te doen via de website.
  Je hebt gelijk dat het in Spanje lastig is je aan de snelheidslimiet te houden omdat de wegen zo lekker leeg zijn.( en je dan zo leker kan overhellen in de bochten)

  Gaan jullie van de 50 euro die jullie hebben bespaard nog wat leuks doen?

  Met groeten Ton

  BeantwoordenVerwijderen