Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 27 december 2011

De fik er in

De nachten worden ook wat kouder. Afgelopen nacht nog net geen 2 graden. Overdag liep de temperatuur op tot 15,8 graden met een windje. Zon en wolkjes losten elkaar af.

In Spanje doen we, net als in de meeste landen, niet aan 2e kerstdag. En dat vind ik helemaal niet erg. Vooral niet als 1e kerstdag op zondag valt. Dan heb je zo´n beetje 3 van die feestdagen achter elkaar, want op de zaterdag begint het al. Nee,voor ons prima zo. 1 kerstdag en maandag gewoon weer gewoon doen.

Het was er uitstekend weer voor. Bijna windstil en het beetje wind dat er stond kwam uit het oosten, dus ik zou er niemand mee hinderen. Van onze berg tuinafval heb ik 3 aanhangers vol naar de brandbak gereden, die achter het huis in de jeu de boulesbaan staat. Ik heb daar gisterochtend op 2e kerstdag lekker een paar uur fikkie staan stoken. Meer dan 3 vrachten kan ik niet achter elkaar branden, omdat dan mijn brandbak vol met as is. Vanochtend, 24 uur later, gloeide het vuur nog steeds onder in de bak. Morgen kan ik hem leegscheppen en dan is het wachten op de volgende gelegenheid om de rest van het tuinafval te verbranden. Ja, fikkie stoken blijft een leuk klusje.

4 opmerkingen:

 1. Handig zo´n bak en vooral veilig. Weet je tenminste zeker dat je huis ook niet mee fikt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in Catalunya is 2de kerstdag wel een feestdag, het ligt er maar aan in welke regio je woont in Spanje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Potas, als meststof voor de planten, daar worden ze helemaal wild van ;-)
  Wat kan ik jullie wensen, vreugde - liefde - geluk - vrede? maar bovenal een voorspoedig en gezond 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie mogen dat zeker nog, want hier mag dat niet. Nu zou dat in mijn woonwijk ook niet zo handig zijn en krijg je de hele buurt op je dak!
  Soms zie je in het agrarisch gebied nog wel eens een boer stoken, maar schijnt ook al verboden te zijn. Maar ja Nederland is een land van nog steeds heel veel regeltjes.
  Leuk werkje en ruimt lekker op !
  Groetjes en alvast een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2012!

  BeantwoordenVerwijderen