Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 28 december 2011

Waterwagen

Weer een lekkere zonnige dag is het geworden. Heel weinig wind en een temperatuur van 15,8 graden. Maar in het zonnetje voelde het veel warmer aan.

Bij ons komt hij niet, José de waterman. Wij zijn aangesloten op de waterleiding, maar veel huizen op de campo niet. Zij hebben een waterreservoir ofwel deposito. En als je water nodig hebt dan bel je José, die dan met zijn vrachtauto 10.000 liter water komt brengen. Via een pomp in het deposito zorgt men dan voor de eigen waterhuishouding. Water van José is natuurlijk een stuk duurder dan water uit de waterleiding. Leidingwater kost gemiddeld 1 euro per kuub. Water van José komt gemiddeld op 7 euro per kuub. Maar ja, je kan niet zonder water, dus je moet wel...

4 opmerkingen:

 1. Bekende vrachtauto, bekend afleveradres...

  Gr. Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben hier een gekocht waterrecht. Ongeveer de konstante van één liter water per minuut wordt opgevangen in een deposito, er is dus een komen en gaan van water.Eén waterrecht is ruim voldoende voor een gezin. Gemeentewater (waterleiding) bestaat hier ook maar lang niet overal. En dan is er nog bananenwater maar dat is een ander verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Johan,

  Kwam mij ook al bekend voor!

  Hartelijke groeten uit Hongarije,
  Edit en Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, water heb je nodig. Gelukkig hebben jullie het van de waterleiding. Maar herken het waterprobleem enigszins toen ik in een grijs verleden meevoer op het zeeschip van mijn stiefvader en in Turkije het schip opnieuw van drinkwater werd voorzien door de lokale brandweer. Want aan de kade waren geen voorzieningen.
  Groetjes en alvast een fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen