Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 22 december 2011

Plantenbak

Het leek wel zomer vandaag. Volop zon, weinig wind en een temperatuur van 23 graden in de schaduw. Ontbijten en lunchen op de veranda op de eerste winterdag..... En morgen krijgen we nog zo´n dag. Mij hoor je niet klagen.


´Ik vind de muur waar we tegenaan kijken in de voortuin een beetje kaal´, deelde Fien al ruim een jaar geleden mede. ´Kunnen we daar niet iets aan doen? Aanvankelijk wilde ik er een stel oleanders neerzetten. Dat lukte links wel maar aan de rechterkant niet, want na 10 centimeter kwam ik in de grond op rots terecht. En daar groeien oleanders niet zo goed op, net als welke andere plant dan ook. Dus werd het idee geboren om er een plantenbak te maken en daar dan mooie cactussen in te zetten. Natuursteen ligt er zat bij ons op de onbewerkte stukken grond. Ik ben dan ook begonnen met het verzamelen van bruikbare stukken. Inmiddels heb ik zo kleine 10 volle kruiwagens in de voortuin liggen. Volgende week maak ik een begin met metselen. Mocht ik nog steen tekort komen, dan ligt er tegenover ons nog genoeg voor honderd plantenbakken.

2 opmerkingen:

  1. de stenen liggen voor het oprapen dus, ben benieuwd, het kan een mooie bak worden, ik ga keuren als ie klaar is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar kun je bijna een hunebed van maken, maar een plantenbak is wel zo leuk in de tuin. Je bent nog wel even lekker bezig, maar ik ben wel nieuwsgierig naar het eindresultaat t.z.t.!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen