Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 7 december 2011

Steenman

De hele dag geen wolkje aan de hemel. Met heel weinig wind werd het 20,2 graden. Helemaal niets te klagen dus.


Bij mijn wandeling gisteren in de rambla achter ons huis, zag ik grote hoeveelheden zwerfkeien liggen. Niet van die hoekige en puntige stenen die op de akkers liggen, maar mooie gesleten keien, meegevoerd uit de ijstijd of misschien nog wel langer geleden. Bij het zien van die keien moest ik denken aan Wim del Arte. Wim is een kunstzinnige medeblogger op het eiland La Palma. Wim bouwt regelmatig steenmannen. Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb er ook een gebouwd. Maar dan in de rambla en niet op het zwarte strand van La Palma. De traditie van het bouwen van steenmannen dateert al vanuit de bronstijd. Destijds werden ze gebouwd als markering van een pad of hoogste punt of graf. Op IJsland zijn het de woningen van de elfen. Maar hier in de rambla is het gewoon een stapel mooie stenen.

4 opmerkingen:

 1. heel artesiek Aart. Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo'n bouwwerkje van stenen, die misschien al heel oud zijn en een hele geschiedenis hebben. Zelf heb ik op een tuintafel stenen liggen die ik ooit in Zuid-Limburg vanaf de Keutenberg heb meegenomen. Dan denk je wel eens waar zijn deze stenen allemaal geweest.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanaf de voetstappen in de modder, de prachtige donkerblauwe olijven (spuit je asufre?), de bijtjes, langsheen de wijnranken (wij hebben hier bladverliezende niet inheemse kastanje bomen), via de plantensnoei, langsheen de zonsondergang (mens erger je niet;-) - De agave bloem - Te voet door de doorgang (tijd om een fotootje te maken), hier beland bij je mooie steenman :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps! Was nog vergeten "Gelukkige Verjaardag Fien"

  BeantwoordenVerwijderen