Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 18 december 2011

Kerstverhaal

Een beetje schrale koude dag werd het vandaag. Met een straffe wind en slechts 12,9 graden moesten we het dit jaar doen.

Ieder jaar, op zondag een week voor kerst, voert de bevolking van het dorpje La Canalosa het kerstverhaal op. Een groot deel van de mensen heeft daarin een rol. De ´hoofdstraat´ wordt afgezet en aan de kant van de weg worden ´herbergen´ gebouwd, waarin Jozef en Maria geen plaatsje gaan krijgen. De romijnen worden beschimpt en de 3 koningen komen te paard. Ondertussen krijgt Maria in de stal haar kindeke Jezus. Ieder jaar hebben ze in La Canalosa een verse echte baby. Het is elk jaar weer een leuk kneuterig spektakel. Alleen was de wind en de kou dit jaat een beetje spelbreker. De foto´s geven een impressie van de laatste opvoeringen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten