Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 1 december 2011

Herfstkleur

Het werd weer een heerlijke zonnige dag met weinig wind en een maximum temperatuur van 18,3 graden. Afgelopen avond en nacht hing er zware mist. Dat komt hier maar een enkele keer per jaar voor.

Wat we hier in onze omgeving een beetje missen zijn de prachtige herfstkleuren van de loofbomen. Simpelweg omdat er bij ons bijna geen loofbomen groeien zoals de eik en de beuk. De meeste bomen zijn de olijven en de amandelen en die kleuren niet in herfsttinten. En de vele pino´s ook niet.
Wil je toch een beetje herfstkleur zien, dan kom je al snel uit bij de druivenranken, waarvan het blad nog een beetje kleur geeft. Maar je hoort mij niet klagen hoor. Liever weinig herfstkleur en lekker buiten in de zon, dan veel kleur en binnen kleumen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten