Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 8 februari 2012

"Beeldig"

Een strakblauwe hemel kregen we vandaag weer aangeboden. Aanvankelijk stond er een flinke koude wind, maar na 1 uur vanmiddag was de wind het beu en werd het rustig. We moesten het na een koude nacht vandaag doen met een maximum van 11,5 graden. Ook komende nacht wordt er weer nachtvorst verwacht.

"Gaan jullie morgen mee naar een paar huizen kijken", was de vraag van Ben en Meta gisteren. Ben en Meta hebben we een paar jaar geleden leren kennen via dit blog.  Ze zijn op zoek naar een huis bij ons in de omgeving en zijn voor ruim een week weer in Spanje met broer en schoonzus om weer een paar huizen te bekijken.
Er stonden voor vandaag 3 bezichtingen op het programma. Het eerste huis was een heel vrolijk samenraapsel van bouwactiviteiten, die nog steeds afgemaakt moeten worden. De basis is een oude finca, waar rondom een stuk van een meter of 3 breed is aangebouwd. Hierdoor werd de voormalige woonkamer ineens de hal waar je binnenkomt. En de woonkamer zit nu in een smal aangebouwd deel. Heel leuk is wel, dat er in de muur tusssen de hal en de woonkamer nu een raam zit met dubbel glas. Op het platte dak heeft men in een punt 2 extra kamers gebouwd, die nog lang niet in gebruik kunnen worden genomen. In de enorme tuin, die bezaaid is met een soort Romijnse beelden en tuinkabouters, is de huidige eigenaar bezig met de bouwen van een soort prieel of kapelletje naast een gat, waarin ooit een zwembad moet komen. Helemaal achter op het terrein is ook gestart met de bouw van nog een huis. Verder dan een halve meter hoogte is de bewoner nog niet gekomen. En als klap op de vuurpijl is achter in de tuin ook gedacht aan het nageslacht. Een aantal schattige beeltenissen van dieren, alle kijkend richting oost, moeten een trekplijster worden voor jong kindergrut.
Kortom, voor iemand die zich snel verveelt en zich de komende 5 jaar wil uitsloven met hard werken is dit natuurlijk een geweldig object. Maar Ben wil het iets rustiger aan gaan doen, dus....


De andere 2 huizen bieden een stuk meer perspectief............

1 opmerking:

  1. Leuk beeldje in de tuin, maar daar koop je geen huis op, zeker als er zo veel aan gedaan moet worden.
    Groetjes en benieuwd naar de volgende huizen, want huisjes kijken, al is het voor een ander, is altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen