Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 19 februari 2012

Kampioenen

Een prachtige zonnige dag is het geworden. Met een bries werd het 18,1 graden.

In Nederland is het allround schaatsen wereldberoemd. In de rest van de wereld is het echter een bijprodukt op sportief gebied. Maar de Nederlandse atleten zijn dan ook wel erg goed in deze tak van sport. Ook dit jaar weer. Bij de vrouwen werd Ireen Wüst wereldkampioen en bij de mannen werden de eerste 3 plaatsen veroverd door Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij.
Ik kan me de tijd nog wel herinneren dat we alle tijden van de renners op een bijlage uit de krant bijhielden. Maar dat gaat dan wel tot zo´n 50 jaar geleden terug. Met zijn allen het hele weekend bij de kachel met een kop chocolademelk.
Nu doen we dat natuurlijk niet meer. Nu is het kiezen tussen een plekje in de zon en een paar ritten bekijken op TV. En vandaag was dat best een lastige keuze met zo´n mooie 18 graden in het zonnetje.

2 opmerkingen:

  1. Ja ook wij hebben genoten van het schaatsen op t.v. en af en toe buiten een hagelbui! groet Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het leek wel of ik ook op het ijs stond, want op zondagmiddag naar de optocht in Tilburg gaan kijken. Drie en half uur staan vernikkelen in gure wind bij slecht 4 graden. Wel gezellig, hoewel optocht erg tegen viel. Maar zaterdag wel gekeken en gisteren een beetje en natuurlijk de nabeschouwing toen ik weer lekker bij de kachel zat!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen