Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 28 februari 2012

Enten van de amandelboom

Net als gisteren en de laatste week, werd het ook vandaag weer een prachtige zonnige dag. Er stond niet veel wind en de temperatuur kwam uit op 18,5 graden.

Ook in onze tuin staan ze, geënte amandelbomen. Enten doet men door de kruin van een amandelboom af te zagen. Vervolgens boort men een paar gaatjes is de overblijvende onderstam en plaatst daarin met entstof jonge scheuten van takken van de amandelboom. Vervolgens wordt het geheel afgeplakt met plastic. Na 2 tot 4 jaar geeft de geënte boom al voor de 1e keer vrucht.

Amandelen zijn er in een aantal soorten en smaken. Je hebt amandelen die vroeg in het jaar, vanaf begin januari al bloeien en ook soorten die veel later in maart pas bloeien. Hoe vroeger in het jaar de bloei, hoe meer risico voor vorstschade er is. Vandaar dat diverse eigenaars van amandelbomen hun boomgaard opnieuw enten met een soort die later in het seizoen bloeit. Dit ter voorkoming van vorstschade en dientengevolge verlies aan opbrengst.3 opmerkingen:

 1. Dat vind ik nou leuk om te weten! Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet hoe enten gaat maar vind het erg leuk om het op je foto's te bekijken. groet,Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant om te zien hoe er weer mooie nieuwe amandelbomen ontstaan.
  Groetjes en wat een zonnig weertje bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen