Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 26 februari 2012

Zomers

Het werd de warmste dag tot nu toe dit jaar. Er stond weinig wind, de zon scheen uitbundig en de temperatuur liep op tot 25,2 graden.

Een heerlijke dag om buiten door te brengen. Vanochtend was het in de zon nog wel uit te houden, maar na 12.00 uur hebben we de schaduw toch maar opgezocht. Heerlijk zo na een voor ons doen koude periode. Nachtvorst zit er niet meer in, dus we kunnen beginnen met de tuin voorjaarsklaar te maken.
Eind van de middag kon ik het toch niet laten om daar alvast mee te beginnen. Een uit zijn krachten gegroeide enorme lavendelstruik moest het veld ruimen. En dan blijkt zo´n grote struik toch een flinke kluit te hebben. Afijn, hij is eruit om plaats te maken voor wat nieuws.

5 opmerkingen:

 1. Voordat het hier weer zover is...? Zucht....!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hè dat de temperatuur weer stijgt. Helaas heeft die -12 graden die we hier een keer hadden schade toegebracht aan de planten. De cactus en sinaasappelboom zijn dood. De 2 grote palmbomen zien er erg bruin uit dus ik denk niet dat het nog goed komt met die 2. Alle palmbomen hier in de omgeving zijn bruin geworden, ook degene die al jaren oud zijn, zonde hoor. Moeten we weer naar het tuincentrum voor nieuwe en weer 3 jaar wachten tot ze weer zo groot zijn. Moet er natuurlijk niet nog een keer zo´n strenge vorst komen. Groetjes uit Iznájar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat valt vaak tegen wat er allemaal onder de grond zit.
  In het voorjaar moet ik in de voortuin ook weer eens wat vernieuwen, want sommige planten en struiken te oud, te groot en ook vorstschade.
  Eerst maar even wachten totdat het echt lente wordt.
  Bij jullie heerlijk zo'n temperatuurtje!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En weer genoeg brandstof voor een vreugdevuur al dan niet met toelating van de Muy Ilustre Ayuntamiento ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aart nog gefeliciteerd en nog vele jaren


  Albert en Monique

  BeantwoordenVerwijderen