Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 17 februari 2012

Tijd voor een rondje

Een halfbewolkte dag werd het vandaag. Er stond niet veel wind en de temperatuur kwam uit op 14,2 graden. Afgelopen nacht heeft het toch weer een beetje gevroren.

Ik had er zin in om weer eens een rondje in het achterland te maken. Het was me veel te koud om daarvoor de quad te nemen. In plaats daarvan ben ik met de kleine Montero op pad gegaan. De route naar de Mont La Vella is mooi en ik was daar al een hele tijd niet geweest. Vanaf de 850 meter hoge top heb je een pracht uitzicht richting zee en aan de andere kant over diverse bergruggen. Echter ik zal voorlopig niet meer op La Vella komen, want men heeft het pad afgesloten met een slagboom en een bordje erbij dat gemotoriseerd verkeer verboden is. Waarom is mij volslagen onduidelijk, want deze route werd namelijk nauwelijks gebruikt. In de keren dat ik er gereden heb, ben ik slechts 1 keer een auto tegen gekomen.
De volgende keer ga ik maar naar de Sierra de la Pila. De top daarvan is nog een stuk hoger, echter vanochtend lag die in de wolken en dan is het uitzicht toch een stuk minder.3 opmerkingen:

 1. Dat is wel heel jammer als je daar niet meer met de auto kunt komen. Zeker als het nauwelijks bereden wordt. Een prachtig gebied zo te zien.
  Maar een vraagje over de foto's: heb je die zo bewerkt of doe jij ook in RAW. Ik kan dat niet op mijn camera en heb daar ook geen interesse in.
  Groetjes en benieuwd naar je volgende uitstapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gedaan dus met naar boven te rijden om te parapenten of misschien met speciale vergunning.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. El "Jardín Secreto"de las mariposas...bonito rincón.
  Saludos

  BeantwoordenVerwijderen