Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 23 februari 2012

Tuinafvalverwerking Spaanse stijl

Een zonovergoten voorjaarsdag is het geworden. Er stond bijna geen wind en om 3 uur vanmiddag piekte de temperatuur even naar een mooie 20,1 graden.

Ik had een paar maanden geleden al de inhoud van 2 aanhangwagens in mijn stalen brandbak vernietigd. Maar er lag nog genoeg voor zo´n slordige 2 aanhangers. En aangezien het er vandaag perfect weer voor was heb ik vanochtend de rest van het tuinafval verwerkt op de Spaanse manier, door het in de brand te steken. Het verzamelpunt van het tuinafval en de plek waar ik het verbrand, liggen zo´n meter of 40 bij elkaar vandaan. Vandaar dat ik mijn aanhanger inzet om het van de ene naar de andere plek te krijgen. De rest van het jaar kan ik weer rustig afval verzamelen om na de herfst weer een keer fikkie stoken.

4 opmerkingen:

  1. Je zegt een Spaanse manier van verbranden...? Vroeger gebeurde dat in Nederland ook zo hoor. Met name op het platteland bij de boerderijen...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vroeger was dat, zoals Janny zegt, hier ook gebruikelijk. Nog niet eens zo lang geleden werd op onze Zuid-Limburgse camping flinke vuren gestookt van al het snoeihout. Maar het mag niet meer. Hoewel ik soms nog wel eens op een fietstocht een fikkie zie, maar dat zal dan wel illegaal zijn.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen