Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 12 februari 2012

Napoleon

Iedere dag krijgen we een strakblauwe lucht voorgeschoteld de laatste week. Zo ook vandaag weer. Afgelopen nacht heeft het weer flink gevroren, want de waterbakken van de vogels waren volledig bevroren. Komende nacht wordt er weer vorst verwacht. Er stond in de middag weinig wind en de temperatuur bleef steken bij een magere 10,1 graden.

¨Wil jij voor mijn vogeltjes zorgen als we in Nederland zijn¨, vroeg Hans. ¨De Napoleonnetjes kunnen echter niet in de voliere blijven bij temperaturen onder de 10 graden¨. Dus staan de 2 Napoleonnetjes nu in een kooi bij ons in de keuken. Het zijn leuke rustige vogeltjes, die van kop tot start maximaal 10 centimeter groot zijn. Iedere keer als ze zitten te kwetteren springt hond Alby op om te gaan kijken wat ze aan het doen zijn. Maar gelukkig kan hij niet bij ze komen. Zo´n speelse hond is niet goed voor Napoleon.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke vogeltjes. Geeft wel leven in de brouwerij.
    Ja, de kou hebben we hier maar naar jullie doorgestuurd. Ik vind het nu wel goed dat het gaat dooien. Vanmorgen spiegelglad, dus nog geen fotorondje gedaan. Je wilt toch niet op de valreep nog onderuit gaan.
    Hier hebben de vogels ineens weer een hoop "praats", want een gefluit van jewelste!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen