Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 9 februari 2012

Bloesem

Vandaag werd het weer een zonnige dag. Er stond weinig wind en de maximum temperatuur kwam uit op 14.0 graden. De afgelopen week heeft het bijna iedere nacht een beetje gevroren en dat is toch wel wat bijzonder. Iedere winter hebben we wel eens een nacht dat de temperatuur onder nul komt, maar bijna een hele week achter elkaar gebeurt niet vaak. En helaas zijn we er nog niet van af.

Door de kou wordt nu de bloei van de amandelbloesem ook een beetje geremd. Maar dat neemt niet weg dat het in de vallei al aardig roze kleurt. Vooral in de vallei tussen Algueña en La Ramona is het nu prachtig. Het is daar een aaneenschakeling van glooiende akkers met amandelbomen. Op zondag is het daar in deze periode op de weg een stuk drukker dan normaal. Velen doen dan een alternatieve "Betuweroute".

Deze foto´s zijn bij ons achter genomen:
3 opmerkingen:

 1. Mooi hoor! En wederom schitterende foto,s. Wij genieten ook rondom ons heen van deze pracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende foto's en de onderste springt eruit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ¿Weet u dat bloemen een fijne amandel geur hebben?
  Vooral wanneer de zon verwarmt een beetje.
  Het is een schande dat de koude wind en droeg deze prachtige bloemen.
  Een groet en een uitnodiging om de foto wedstrijd.

  BeantwoordenVerwijderen