Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 8 augustus 2012

Agressief beestje

Zon zon zon. De zomer duurt maar voort. Vandaag werd het 34,1 graden bij een licht briesje. Een mooie temperatuur voor Daphne en Maaike om alvast een beetje te wennen aan de temperaturen van rond de 40 graden het komende weekend.

Het is heerlijk uitrusten voor de dames na alle drukte in Nederland. Een klein beetje uitslapen, rustig ontbijten en de rest van de dag rond het zwembad doorbrengen met een boekje, muziekje en een frisse duik.

Vanochtend in de tuin zag ik een wespachtig beest van zo'n centimeter of 4. Een flinke knoeperd dus. Dit exemplaar was heel druk doende om een dode spin te versjouwen. Ik denk dat die spin zwaarder was dan zijn transporteur. In ieder geval was de spin een stuk dikker. Telkens trok de wesp de spin een paar centimeter verder, om dan weer even op te vliegen en even later weer te gaan sjouwen. Echter als ik te dicht in zijn buurt kwam met de camera, sprong hij op en maakte een aanvallende beweging naar mij. En of zo'n wespachtig beest kan steken weet ik niet. Maar hij zag er wel gevaarlijk uit. Na een half uurtje ging ik weer kijken of hij nog bezig was met zijn spin, maar beide waren verdwenen. Waar hij die dode spin gelaten heeft weet ik niet, maar het was wel een indrukwekkend schouwspel...


4 opmerkingen:

 1. Wat een joekel van een spin. Stephan heeft me geleerd te reageren, goed he.
  40 graden is dat niet een beetje veel, maar dicht bij het zwembad blijven meiden xxx mam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zou ik ook maar links laten liggen...voor je weet heb je een steek te pakken......! Lijkt me geen aangenaam heerschap....!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, pas maar op! Lijkt een beetje op de hoornaar hier en daar kun je lelijk door gestoken worden want een van mijn volgsters (Ria) is door zo'n beest gestoken met de nodige gevolgen. Maar je hebt het schouwspel wel prachtig in beeld gebracht.
  Wat is het al warm bij jullie en nu wordt het nog heter. Tot wel 45 graden wordt hier door de meteorologen gezegd. Dus sterkte er mee en lekker bij het zwembad en onder de parasol!!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat apart, je zou niet verwachten dat de spin het onderspit zou delven. De foto’s zijn behoorlijk scherp als je naar de oogjes van de spin kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen