Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 15 augustus 2012

Sierra de La Pila

Een wolkeloze hemel, weinig wind en een temperatuur tot 38,5 graden. Dan kan je rustig spreken van een warme dag.

Op de planning stond vandaag dat we naar Orihuela zouden gaan om daar een bewijs van in leven zijn te laten ondertekenen door een bevoegde ambtenaar op het gemeentehuis. Wij vanochtend om 10 uur dus onderweg. Ons gemeentehuis ligt zo´n 3 kwartier rijden bij ons vandaan, dus je moet ook niet al te laat vertrekken. Voordat we doorreden wilden we even bij het Centro de Salud een receptverlenging ophalen. Maar tot onze verbazing was de dokterspost gesloten. Halverwege de berg naar Albatera schoot het mij te binnen dat het 15 augustus is. En dat is een nationale feestdag hier, Maria Hemelvaart. Doorrijden naar het gemeentehuis had dus niet zo gek veel zin, tenzij je ook daar voor een gesloten deur wilt komen te staan. We hebben de auto maar gekeerd en zijn weer naar huis gereden. Onderweg viel het mij op dat het lekker helder weer was. Je kon op de weg naar huis bovenop de Pico de La Pila de meteorologische bol goed zien. We wilden toch bij helder weer met Daphne en Maaike een autorit maken naar de Sierra de La Pila, dus besloten we aan hen voor te stellen dat maar meteen vandaag te doen. Het voorstel werd enthousiast ontvangen en een half uur later waren we op weg. Via een prachtige route hebben we de toppen van de Sierra de La Pila bezocht, de Pico de Los Cenajos op 1229 meter en de Pico de La Pila op 1265 meter. Er zijn onderweg zo´n 400 foto´s gemaakt.....
 Pico de La Pila 1265 meter hoog
 Zicht richting Fortuna
 Op de top van de Pico de La Pila is er net genoeg ruimte om de auto te keren
 Vanaf de Pico de La Pila zie je rechts de Pico de Los Cenajos met daarop een bemande uitkijkpost voor de brandweer
 Uitkijkpunt op de Pico de Los Cenajos

 Hoger konden ze niet komen...
 Op de Pico de Los Cenajos

3 opmerkingen:

 1. Grote hoogte door vergeten feestdag, het is weer eens wat anders. Even de stem van dochterlief gehoord, is ook weer lekker hoor.
  Oke dan maar even weer achter het scherm gekropen want de berichtjes waren wel aangekomen.Lieve groetjes en kusjes aan allemaal,en voor straks eh nu welterusten.xxxxx mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige dag hebben jullie ongewild uitgekozen!
  15 augustus was moederkesdag voor de Antwerpenaren, wij hebben dus videoconferenties gehad met het thuisland ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tres preciosas flores adornando ese día el mirador.
  Besitos para los cuatro :)

  BeantwoordenVerwijderen