Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 12 augustus 2012

Fruithapje

Voor de zoveelste dag op rij kwam de temperatuur boven de 40 graden. Bij weinig wind werd het vandaag 41,8.

De vijgen aan onze vijgenbomen kunnen we jaarlijks 2 keer oogsten. Dit jaar lijkt het op 3 keer uit te gaan komen. De 2e pluk is nu rijp en er hangen nog vele jonge groene vijgjes aan de takken, zodat we over een maand nog wel een keer kunnen oogsten. Wat wel opvalt is dat de vijgen van deze 2e pluk kleiner zijn dan vorig jaar. Misschien komt het door de grote hoeveelheid of door de zeer droge zomer.
In ieder geval konden Daphne en Maaike rechtstreeks van de boom hun fruithapje plukken...... 

1 opmerking:

  1. Dat fruithapje heb je wel weer prachtig vastgelegd! ik heb een kleine vijgenstruik met kleine groene vruchtjes en ze worden hier niet rijp !!! ( verschil moet er zijn) helaas ook in temperatuur! vandaag hadden we hier 24 graden en ik heb heerlijk op m'n zonnebed gelegen....... groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen