Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 29 augustus 2012

Mariposa

Het werd ook vandaag een zonnige dag met weinig wind. Bij een strakblauwe hemel werd het 34,2 graden.

Ondanks dat Mark zich lekker insmeert met spul tegen de zonnebrand begint hij toch een lichtelijk kreeftkleurtje te krijgen. Vanavond maar een beetje aftersun erop en dan komt het wel goed.

vakantie

Ik blijf het mooie fascinerende beestjes vinden met evenzo mooie benamingen in diverse talen. In Spanje heten ze mariposa, in Engelstalige landen butterfly, in Frankrijk papillon, in Indonesië kupu-kupu, in Duitsland schmetterling en in Nederland vlinder. Allemaal mooie zachte namen voor de fladderende vriendjes.


Hoewel het er eigenlijk te warm voor is heb ik toch de vorige week gekochte voorraadkasten in elkaar gezet. Ik moest in de schuur een stukje gereedschap halen en zag onderweg daar naartoe er toch weer een fladderen. En dan kan ik het niet nalaten. Vlug naar binnen gegaan. De groothoeklens vervangen door een 90mm macrolens en achter de Koninginnenpage aan gegaan. Maar omdat er weinig bloemen zijn was ze nogal ongedurig en wilde maar niet stilzitten. Van de 30 genomen shots zijn er toch nog een paar acceptabele overgebleven.


5 opmerkingen:

 1. Juist Aart Koninginnenpage ;) Mooie foto´s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen ordinair Koolwitje maar gelijk een Koninginnenpage. Gefeliciteerd! Ik zie dit jaar trouwens erg weinig vlinders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier heel weinig vlinders dit jaar maar jij begint gelijk goed met zo'n fraai exemplaar! Die heb ik nog nooit voor mijn lens gehad.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen