Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 22 augustus 2012

Fe de Vida

Om 7 uur vanochtend zaten we aan een kopje koffie en thee te genieten van de ochtendkoelte. Het was net 21 graden en een verademing voor wat ons weer te wachten stond. Het werd bij een strakblauwe lucht vandaag namelijk weer 37,4 graden.

Zonsopkomst vanochtend 7.38 uur
 
Na de deceptie vorige week ( zie log 16 augustus), waarbij een poging om een verklaring van in leven zijn te krijgen bij de gemeente Orihuela op een mislukking uitliep, zijn we vanochtend naar La Nucia bij Benidorm gereden. Na een telefoontje gepleegd te hebben met het Nederlandse Consulaat werd ons medegedeeld, dat we iedere werkdag van 9 tot 14 uur welkom waren om een verklaring van in leven zijn te laten ondertekenen. Het is dus wel 100 kilometer heen en weer 100 terug, maar dan heb je ook binnen een paar minuten een handtekening en een stempel onder je bewijs dat je nog steeds beweegt, praat en dus in leven bent. Om dat te vieren hebben we meteen maar wat boodschappen gedaan bij de Nederlandse winkel in Alfaz de Pi, een paar kilometer verderop.

1 opmerking:

  1. Wat een gedoe, maar nu er een handtekening is gezet weet je zeker dat jullie nog in leven zijn. Leuk om te weten!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen