Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 15 maart 2011

Bewijs van in leven zijn

De eerste helft van de dag was het regenachtig. Aan het eind van de middag probeerde de zon de overhand weer terug te krijgen. Het werd 17,7 graden met een lichte wind.

Ieder jaar jaar krijg ik de brief weer van het pensioenfonds. Of ik even wil bewijzen dat ik nog leef. Een fotootje opsturen, even bellen, of een aardig e-mailtje helpt niet. Nee, je moet een voorgedrukt formulier laten ondertekenen door  een ambtenaar van je gemeente. Als je in Nederland woont krijg je zo'n brief niet. De pensioenfondsen zijn aangesloten op de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) en krijgen van elke mutatie automatisch bericht. Zo'n koppeling hebben ze niet met Spanje, dus moet ik het zelf aantonen en ik ben er ieder jaar weer blij om.

Wij vallen, met nog 32 andere dorpjes en gehuchten, onder de gemeente Orihuela, zo'n slordige 30 kilometer en ruim een half uur rijden bij ons vandaan. Het was vanochtend toch rot weer, dus een mooie gelegenheid om te gaan bewijzen dat ik nog leef. Nadat de vriendelijke mevrouw achter het loket gezien had dat ik bewoog en er woorden uit mijn mond kwamen, vond ze de gelijkenis van mij met de foto op mijn paspoort voldoende om het formulier in te vullen en te ondertekenen. Best leuk om daarna weer levend samen onder de paraplu naar huis te gaan. Zo'n ritje hoop ik nog vele keren te moeten maken.

5 opmerkingen:

 1. Dan wonen jullie wel in dat prachtige Spanje, maar vandaag was het bij ons een keer heerlijk weer! Hihi.

  Vandaag lekker zonder jas aan naar buiten en lekker fietsen met mijn neus in de wind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij moeten al jaren naar de 'juez de la paz' in ons stadje, die er een paar dagen voor nodig heeft om te bevestigen dat we nog in leven zijn ! Soms vind ik het wel vervelend dat we, omdat we in het buitenland wonen, zoveel tijd kwijt zijn om te bewijzen dat we bestaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ¡Waauw! Krijg ik eventjes een "déjá vu".
  Dacht ff dat jullie in Antwerpen waren in de oude stad voor de Caroluskerk aan het Conscienceplein ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Derk en Margreet21 maart 2011 om 11:07

  Houwen zo, Aart! Dan mag het ook wel best een keertje regenen, als je dat papiertje maar kunt overleggen!

  Groetjes en tot hopelijk eens gauw (we bellen nog voor een afspraak jullie eens te ontmoeten),

  Derk en Margreet (Rio Park, Mutxamel)

  BeantwoordenVerwijderen