Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 9 maart 2011

Nieuwe rozen

Het werd vandaag een bewolkte dag. De temperatuur kwam niet boven de 13,7 graden en er stond weinig wind.

Rozen doen het bij ons over het algemeen goed. Zelfs in januari/februari bloeien ze (totdat de vorst er dit jaar een eind aan maakte). Vorig jaar is er met 2 rozenstruiken toch iets mis gegaan. Bij een tuincentrum kochten we er 2 die in een plastic omhulsel zaten. Volgens de instructie op de verpakking moesten we met een mes sneden maken in  de verpakking en dan met plastic en al poten. Het plastic zou vanzelf vergaan. Nou vergeet het maar. De struikjes gingen dood en bij het uitgraven was het plastic nog volledig intact. Nu hebben we weer een paar nieuwe struiken gekocht, die gewoon in een pot zaten. De opzichters Rakker en Alby hebben toegezien of ik ze op de juiste manier een plekje in de tuin heb gegeven.

3 opmerkingen:

 1. Leuk die twee helpers!
  @: Natuurlijk heb ik die deksels mooi opgeruimd en terug verwijderd uit de natuur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rozen zijn bij mij nog nooit gelukt, daarentegen heb ik uitstekende resultaten met het vetplantje wat bij jullie achter de roos staat. Hoewel ook daar iets mee mis kan gaan, zoals teveel regen.
  Groet vanonder het wolkendek, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie zijn een goed team met zijn drieen!
  Een prachtige roos trouwens!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen