Een overwegend zonnige dag viel ons vandaag ten deel. Met een licht windje werd het 22,9 graden.
Onze vijgenbomen komen weer in het blad. Vlak voordat het blad begint te groeien laten de eerste vijgen zich al zien. In mei kunnen we de eerste oogst verwachten. Het aparte bij vijgen is, dat er 2 keer per jaar geoogst kan worden. De eerste oogst levert bij ons een kleine hoeveelheid vijgen op en bij de 2e oogst in augustus/september zitten de bomen bomvol met heerlijke vruchten. Smullen maar met verse vijg met daarop een plakje geitenkaas en een paar druppels honing als voorafje, of geschilde vijg door een bakje yoghurt. Maar van de meeste vijgen maken we jam. En het komt goed uit dat in mei voor de eerste keer geoogst kan worden, want de voorraad van vorig jaar is bijna op.
Heerlijk vijgen. Heb ik bij jullie voor het eerst gegeten.
BeantwoordenVerwijderenJullie weten ook weer goed wat jullie er mee moeten doen zeg... Met kaas en honing, mmmmh smullen maar!
(Alweer een voor mij veel te late reactie, hihiih)
Met een toefje slagroom zijn die verse vijgen ook heerlijk.
BeantwoordenVerwijderen