Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 4 maart 2011

Kweekhoek

Brrr, het was vandaag een soort Hollandse herfstdag. Zware bewolking, regen en het werd slechts 12,5 graden. Precies een jaar geleden werd het nog 20,7 graden.

Onze carport is 7 meter diep. Niet diep genoeg om 2 auto's achter elkaar te plaatsen. Er stond er altijd 1 voor de helft buiten. Nu staan ze naast elkaar, waarbij de kleine 4x4 aan de buitenkant staat, in de half schaduw. Op zich wel handig, want je hoeft nu niet eerst de achterste weg te rijden om de voorste eruit te kunnen halen.
Omdat we nu ruimte over hebben onder de carport heeft Fien in het voorste deel een kweekhoekje ingericht. Zo valt er voldoende licht in voor de jonge plantjes en verbranden niet door de zon. Bij het snoeien van afgelopen week kwamen er jonge scheuten van Spaanse margrieten tevoorschijn. Die heeft zij nu gespeend en kunnen een stukje verder groeien in een plantenbak voordat ze de tuin in mogen. We hadden ook nog zaadjes liggen van vorig jaar van andere planten. Ik weet echter niet meer welk zaadje van welke plant was. Dus het wordt een verrassing wat er tevoorschijn gaat komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten