Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 13 maart 2011

Zonnige zondag

Na een paar bewolkte en natte dagen scheen vandaag de zon weer volop. Het werd 21,6 graden bij weinig wind.

Je bent hier in Spanje zo gewend dat hij schijnt, dat het al snel verveelt als je de zon een paar dagen niet ziet. Maar vandaag was hij er weer. Of is het zij? Is de zon een zij of een hij? We hebben het over moeder aarde, dus dat is een zij, maar is het vader zon of moeder zon? De warmte voelend ben ik geneigd om het vrouwelijk te zien, maar ja, ik ben dan ook een man. Maar genoeg gezwetst. Het was weer heerlijk weer vandaag. We zijn vanochtend naar de markt in La Murada geweest met Peter en Helma. Zij waren daar nog nooit geweest. Een paar jaar geleden heb ik daar een paar van die lekkere slobberige joggingbroeken gekocht, die nu aardig aan slijtage onderhevig zijn. Elders gekochte joggingbroeken (en ik jog niet eens) zaten niet lekker, dus La Murada moest uitkomst bieden. Helaas waren ze van "mijn" merk niet meer aanwezig. Dus ik doe het nu thuis nog maar even met die oude dingen, totdat de korte broek weer aankan. Als troost hebben we op een terrasje in de zon een glaasje gedronken en op weg naar de auto maar een gebraden kippetje gekocht. Ik houd niet van kluiven, maar Fientje krijgt lekkere vette vingers en ik doe mijn oude versleten joggingbroek wel weer aan.

3 opmerkingen:

 1. Geweldig.... wat een kleuren op de markt, ik kan daar echt van genieten....!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eén van je best geschreven stukjes Aart!
  Wat een heerlijk gedroom over de zon en over de joggingbroek.
  Ik kan er erg om lachen!

  Ga zo door met jullie weblog! Het is erg amusant!

  Heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hadden zondag een heerlijke "ZON-DAG" bij ons was dat de zaterdag! Heb even aan het lekker weer geproefd en we hebben gelijk een vakantie naar de Algarve geboekt. het weer laat bij jullie ook nog te wensen over hè? Altijd weer beter dan hier! geniet en groetjes uit Drenthe!

  BeantwoordenVerwijderen