Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 12 maart 2011

Parkietentruc

Wederom hadden we vandaag een bewolkte dag. Als het aan mij zou liggen hoeft het voorlopig niet meer te regenen. De grond is lekker doorweekt. De temperatuur kwam uit op 16,6 graden en er stond bijna geen wind.

Bij de dagelijkse verzorging van de vogels vanochtend, zag ik in de parkietenvolière iets bijzonders. Een vrouwtjes parkiet had 2 eieren op haar buik. Even dacht ik dat ze die met één van haar pootjes vasthield, maar ze zat toch gewoon met 2 pootjes op een stok. Ze zat druk te knuffelen met haar mannetje en ze kon ook gewoon vliegen met de 2 eieren vastgeplakte eieren. Op internet ben ik op zoek gegaan naar dit vreemde gedrag, maar kon geen verklaring vinden. Ik wilde haar al aanmelden voor het circus, maar eind van de middag hadden de eitjes losgelaten en lagen op de grond. Ja, zo krijg ik natuurlijk geen circuscontract voor haar.

1 opmerking:

  1. Wat apart zeg! Bijzonder.
    Leuk dat jullie er foto's van hebben kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen