Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 6 maart 2011

Sinterklaas boft dit jaar

Het werd vandaag een lekkere voorjaarsdag. De temperatuur liep bij een heldere hemel op tot 16,4 graden bij weinig wind.

De bloesem van de amandelbomen is zo goed als verdwenen, hoewel je her en der nog een aantal laatbloeiers ziet. De bloesem maakt plaats voor de ontwikkeling van de jonge amandeltjes en het het jonge blad siert de takken.
Als we geen vorst of storm meer krijgen dan zal de oogst dit jaar overweldigend zijn. Ons probleem wordt dan waar we met enkele honderden kilo's amandelen naar toe moeten. Onze gasten die na de oogst dit jaar komen zal ik aanraden niet alleen met handbagage naar ons toe te komen, zodat ze allemaal een koffer vol amandelen mee naar Nederland kunnen nemen. Lukt dat niet dan sluit ik wel een pact met een lokale bevriende boer, die ze voor een zacht prijsje verkoopt aan Sinterklaas voor de marsepijn en amandelstaven.

1 opmerking:

  1. Foei Aart ik wil niets horen over Sinterklaas, want dan is de decembermaand al weer aangebroken. IK ben meer een liefhebber van zomer en lente. Die lente trouwens begint langzaam te ontluiken in Holanda. Kijk maar eens naar die zonsondergang die Albert gisteren vastgelegd heeft. Nog even en dan mag ik jouw kant op - een klein stukje lager dan.
    Groetjes voor jou en Fien.
    Saludos
    Mara

    BeantwoordenVerwijderen