Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 27 maart 2011

Omleiding

We zijn vandaag weer verwend met mooi weer. Overwegend zonnig, wel een beetje winderig en het werd 23.0 graden.

Als de weersvooruitzichten uitkomen wordt het komend weekend zo tegen of rond de 30 graden. Ik heb afgelopen winter aan het zwembad een beetje te weinig aandacht geschonken. We hebben wel een drijvend afdekzeil, maar dat hebben we deze winter niet gebruikt. Reden daarvoor is dat onze jongste hond Alby nogal onstuimig is en we niet het risico wilden lopen dat hij in zijn speelsheid op het afdekzeil terecht zo komen en via de rand eronder zou kunnen schuiven. Als dat zou gebeuren kan hij er nooit meer onderuit komen.

Er lag daarom een flinke laag troep en zand op de bodem van het zwembad. Nu hebben we een 1000 liter vat waarin we het water van de backwash opvangen. Bij iedere backwash wordt er zo'n 500 liter vuil water vanuit het zandfilter afgevoerd in dat vat, dat weer is aangesloten op ons dripsysteem.

Om niet al het vuil en zand via het zandfilter van de bodem te stofzuigen, heb ik alle troep naar de achterkant van het zwembad geveegd en in de stand "waste" alles met het stofzuigsysteem rechtstreeks uit het bad gezogen. Hierbij pomp je dan wel meteen zo'n slordige 5.000 liter water weg en dat is een beetje veel voor een vat van slechts 1000 liter. Daarom heb ik een tijdelijke omleiding aangelegd, waardoor het water weggepompt werd naar de cipressen, die nu lekkere natte voetjes hebben. Ik heb wel een keer of 5 moeten onderbreken om het primaire filter van rommel te ontdoen. Maar goed, de bodem ligt er weer schoon bij. Nu gewoon iedere week 1 of 2 keer stofzuigen en laat de watertemperatuur maar flink oplopen. Wie weet kunnen we over een paar weken al lekker badderen.

Normale situatie

Tijdelijke omleiding


4 opmerkingen:

 1. Zo zo.. 30 graden. dat is niet niks. Ik mag daar tot nu toe nog van dromen. Gelukkig heb ik dan weer het vooruitzicht om naar jullie toe te komen! Gister was ik samen met Maaike naar de bioscoop. We kijken er allebij al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus een baantje trekken zit er nog even niet in?
  Hier in Holland ook nog lang niet, ondanks het prachtige lenteweer. Zie ook laatste log van ons.
  O.T. Waar ging jij in Nederland naar het strand?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dat water chloorvrij Aart? Want de natuur kan heel slecht tegen chloor en planten gaan er dood van. Je hebt trouwens een mooi systeem ontwikkeld.
  Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Wout,
  Het water in nagenoeg chloorvrij Wout. Trouwens in ons leidingwater, waarmee de tuin ook van water voorzien wordt, zit ook chloor. We hebben dus niet zoveel keus.

  BeantwoordenVerwijderen