Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 28 mei 2012

Chinese dwergkwartel kuikens

Vanochtend hing er wat sluierbewolking, maar aan het eind van de dag was de hemel weer strakblauw. Er stond weinig wind en het werd 28,6 graden.

Kippen kuikens zijn schattig om te zien. Van die donzige kwiek huppelende beestjes, die al hun kostje op lopen te scharrelen zodra ze uit het ei zijn gekropen en droog zijn geworden.
Minstens net zo leuk zijn de kuikens van Chinese dwergkwartels. Deze pluisjes, die net zo groot zijn als een pinda in de dop, lopen struikelend en zacht piepend achter iedere kwartel aan die in de buurt is. En als je zelf vlakbij bent, dan proberen ze onder mama kwartel, of welke kwartel dan ook, weg te kruipen.
Vanochtend bij het verzorgen van de vogels zag ik plots 4 van die pluizige pinda's rondscharrelen. Moeder kwartel had ze uitgebroed in een beetje struikgewas in de volière. Nu moet ik telkens even gaan kijken of die nieuwsgierige kruimels zich niet door het centimetergaas gewrongen hebben en buiten de volière aan het scharrelen gaan, want de honden vinden het vast leuke speelkameraadjes. Alleen die zijn een beetje onbesuisd.....

3 opmerkingen:

 1. Wat een kleintjes hè? jeetje, schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo klein! En toch alles der op en der aan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och wat een leuke dotjes!
  Heel lief om dat te zien, maar ze willen overal naar toe, dus hoop dat ze niet door het gaas gekropen zijn.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen