Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 16 mei 2012

Vieze beesten

Met 25 graden en een licht windje werd het een prachtige dag met veel zon. Aan het eind van de middag kwam er wat sluierbewolking vanuit het westen.

Als je er niet tegen kan moet je nu dit logje maar afsluiten en niet naar de foto´s kijken.
.

Het beest zal vast wel een mooie exotische naam hebben, maar ik hou er niet van. De "duizendpoot" met 40 poten en sikkelvormige stekels aan zijn bek op de foto is een, naar verluidt, niet ongevaarlijk giftig beest. Ik ken ze van tussen de 10 en 15 centimeter lengte. Je komt ze af en toe tegen als je in de grond werkt of een steen of kei omkeert. Ze vallen je uiteraard niet aan, maar wanneer het beest in de knel komt dan wordt je flink gebeten. Met als gevolg een zeer pijnlijke opgezwollen plek, waar je dagen last van houdt. Zelf heb ik de ervaring gelukkig niet, maar een goede kennis wel die van een beet van de engerd een paar dagen flink beroerd geweest is. Een beetje uitkijken dus bij het in de grond werken.....
 40 poten, een v-vormige staart, 2 voelsprieten en een schaar 
 Kop van onderen gezien
 Kop van boven gezien

1 opmerking:

  1. Een ciempiés zoals hij hier genoemd wordt met giftige angel.

    BeantwoordenVerwijderen