Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 9 mei 2012

Vervelen?

Weer een volop zomerse dag werd het vandaag. Heel weinig wind en een temperatuurtje van 30,9 graden met zon zon zon, zorgden voor een heerlijke dag.

Verveel jij je nooit, wordt mij wel eens gevraagd. Je woont in Spanje, je hoeft niet meer te werken, altijd mooi weer, zeker de hele dag aan het zwembad liggen, een beetje uit eten gaan en winkelen, hoor je dan. Dan ga je je op een gegeven moment toch wel vervelen, wordt dan vervolgd.

Nou, zulke vragenstellers hebben het helemaal MIS. Als zij denken dat wij altijd vakantie hebben, dan zitten ze daar behoorlijk naast. Wij wonen hier en zijn drukker dan toen we nog in Nederland woonden. Daar had ik een tuintje van 250 m2. Hier moet (wil) ik 3.000 m2 onderhouden. Daar hadden we geen vogels. Hier hebben we 2 volières. Daar hadden we 1 hondje. Hier lopen er 4 rond te dartelen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Kortom, we zijn hier niet minder druk dan in NL. En dat vinden we heerlijk!!
Vanochtend stond het bespuiten van de bomen en struiken met chemicaliën op het programma. Spuiten tegen de bladluis, witte spint en ander ongedierte. 10 cc chemisch spul op 15 liter water, de tank op je rug en  sproeien maar. Na 2 tanks had ik de hele tuin weer klaar. Een warm klusje bij 30 graden en in lange broek en shirt met lange mouwen, want je wilt zo weinig mogelijk chemische rommel rechtstreeks op je lichaam krijgen. Hoewel, dan krijg je ook geen last van bladluis....

1 opmerking:

  1. Ik draag gewoonlijk zo'n wit papieren pak weet je wel met rubberen handschoenen, een bril en masker. Precies een michelinmannetje ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen