Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 22 mei 2012

Tornado

Heerlijk, de wind is gaan liggen en de warmte keert snel terug. Na de harde wind van de laatste dagen is het weer een verademing om in rustig vaarwater te verkeren. De zon schijnt uitbundig en de temperatuur liep weer op naar 29,9 graden.

Sommige wijngaarden hebben van die grote netten over de ranken. Ze filteren de zon en houden vogels buiten. Het zijn van die heel fijnmazige tientallen meters lange en zo´n 2 meter brede netten. Vanmiddag met de snelle overgang naar warmer weer ontstond er boven zo´n wijngaard bij ons in de buurt een "tornado". Nou ja, tornado, het was een wervelwind/windhoos, die hele lange lappen van de netten afraasden en er een prachtig luchtballet mee begon te spelen. Met het automaatje kon ik er de bijgaande kiekjes van schieten.

3 opmerkingen:

  1. Jeetje. Kunnen de boeren weer overnieuw beginnen maar het levert wel mooie plaatjes op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is niet mis, Aart! Je zal zo’n lap tegen je voorruit krijgen, de ruitenwisser helpt dan niet. Of tegen een propeller of in een straalmotor, ik zie tientallen nare ongelukken voor me die dat zwevende plastic kunnen veroorzaken. Hopelijk is het allemaal goed afgelopen. Groet, Wout

    BeantwoordenVerwijderen