Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 4 mei 2012

Duivenkruid

Een heerlijke zomerse dag werd het. Wel af en toe wat wolkenvelden, maar ook zonnige perioden. Bij een bries werd het nog 24,7 graden.

Vanmiddag hebben we met een ploeg van 10 uitgebreid gedineerd bij German y Sonia. Hans en Nelly, en Peter en Helma hebben kennis kunnen maken met Hans en Lieve en hun dochters van B&B La Casa Blanca. Het werd een bijzonder geslaagde middag, die voor herhaling vatbaar is. Het avondmaal zullen de meesten wel overslaan....

Ik weet dat de echte naam anders is, maar wij noemen het duivenkruid. Het is een soort prachtig onkruid. Het zaait zich enorm uit en je blijft de jonge scheuten uittrekken, die op plaatsen groeien waar je dat niet wilt. Maar ondanks dat het onkruid is, blijft het een aantrekkelijke bloemetje.
3 opmerkingen:

 1. Lijkt wel ons Fluitenkruid, maar dan in rode uitvoering, wat in Nederland dit jaar overdadig bloeit en groeit. Ja, woekerende planten zijn niet leuk, maar soms wel mooi.
  Mooi weer bij jullie. Wij kunnen dit weekend de kachel opstoken en de winterjas weer aan.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joh,! dat heet bij ons Valeriaan! latijnse naam: centrantus ruber, en van deze bij ons "borderplant" en te koop bij het tuincentrum, hou ik heel veel want het is een goede combinatieplant. alleen..... bij mij wordt ie elk jaar minder, helaas... Deze groeit bij jullie in het wild? wel een mooie bloem hoor en hij kan goed tegen droogte.
  Tja, en natuurlijk weer heerlijk gedineerd buiten de deur, gelijk heb je. groetjes, Diny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Diny, als ik niets zou doen dan staat volgend jaar de hele tuin vol met deze plant. Hij zaait zich ongelofelijk snel en veel uit. Maar het geeft inderdaad een mooie bloem.

   Verwijderen