Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 30 mei 2012

Mercedes SSK

Een zonnetje, een wolkje, een sluiertje en weer een zonnetje wisselden elkaar vandaag af. Bij weinig wind werd het als maximum 30,9 graden.

Deze prachtige klassieker staat te pronken bij een bevriend garagebedrijf. Het is
de Mercedes-Benz SSK en is geïntroduceerd op de autosalon van Genève in 1929. De auto is gebaseerd op de Mercedes-Benz S, waarvan de auto ook het, met 48 cm ingekorte, chassis heeft.
Deze auto is de laatste die Ferdinand Porsche
voor Mercedes-Benz heeft ontworpen, die Mercedes-Benz zou verlaten om zijn eigen bedrijf op te richten.
Van de slechts 33 SSK's die gebouwd zijn, was ongeveer de helft bedoeld voor de racerij. De SSK heeft dan ook veel races gewonnen, zoals de 500 mijl van Argentinië, de Britse TT
en de Grand Prix van Ierland in 1929. Verder in 1929 en 1930 de Grand Prix van Córdoba, in 1931 de GP van Argentinië, de GP van Duitsland en de Mille Miglia.
Veel auto's zijn in de loop der tijd gecrasht of ontmanteld voor onderdelen, daarom zijn er nu nog vier of vijf volledig originele SSK's over.

(Bron: Wikipedia)
Of dit fraaie exemplaar een origineel is moet toch enigszins betwijfeld worden, maar mooi is hij in ieder geval wel.
3 opmerkingen:

 1. Hij is prachtig, maar de achterlichten vallen wat uit de toon. Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De moeite waard om er een reeks foto's van te schieten, als ik zoiets tegenkom geniet ik daar ook steeds van. Voor ik hier kwam wonen (meer dan 20 jaar geleden) koesterde ik een Facel Vega, hij is niet mee naar hier gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had de Facel Vega niet paraat en heb hem dus even gegoogled. Een pracht van een auto Wim. Jammer dat je hem niet op La Palma hebt.

   Verwijderen