Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 27 juli 2012

Aardbevingsbestendig?

Het werd vandaag een zonnige heiige dag. Het voelde door de hoge luchtvochtigheid een beetje klam aan bij 33,5 graden.

Ergens ver in de vorige eeuw moet de bouwer van dit vervallen en verlaten huisje tijd zat, maar geen geld gehad hebben. Hij zocht op ruim 1000 meter hoogte naar keien en een stuk hout. De keien paste hij met oeverloos geduld prachtig op elkaar en een boomstam diende als latei. Her en der vind je in de bergen, meestal langs hobbelige onverharde paden nog wel eens zo´n bouwval waar ooit iemand gewoond moet hebben. Echt aardbevingsbestendig was het niet, maar er waren dan ook nog geen bouwvoorschriften.............

5 opmerkingen:

 1. Geen scheurtjes meer in de bepleistering, 'Alabastine' zou failliet gaan
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier noemt men die huisjes 'pajeros' en er worden nog wel dieren in gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen al het feit dat ze nu nog steeds overeind staan geeft toch wel aan dat ze redelijk stevig zijn. Gaaf plaatje trouwens, Aart!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze kleinzoon zou zo'n hut heel spannend vinden. Dus als Aart-Jan wat ouder is, ga jij een keer met hem hier naar toe. Leuke excursie voor dien jongen.
  Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend gefotografeerd. Een poster waardig.

  BeantwoordenVerwijderen