Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 5 juli 2012

Beauford

Ook vandaag weer een strakblauwe hemel. Er stond weinig wind en de temperatuur bereikte net na 12 uur een maximum van 33,0 graden.

Onlangs bezochten we een bijeenkomst van klassieke en historische auto's in Novelda. Daar stond ook een fraai, zeer historisch uitziend exemplaar van het merk Beauford. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar vond het wel een mooie auto. Bij wat snuffelen op internet kwam ik erachter dat dit een zogenoemde kitcar is. Kitcars zijn auto's die naast kant en klaar ook als bouwpakket verkocht worden en door de koper kunnen worden samengebouwd naar eigen smaak en inzicht. Vaak zijn kitcars gebaseerd op klassieke modellen.
De Beauford komt uit Groot Brittannië. De auto wordt gebouwd op een stalen chassis en wordt voorzien van onderdelen van de oude Ford Sierra. Bijna iedere willekeurige motor kan gebruikt worden. Meestal zijn dat 6-cilinders. Het zal niet goedkoop zijn maar zo heb je wel een leuk exclusief karretje.


3 opmerkingen:

 1. Wauw!! Ik zie me der hier al mee rondrijden.
  Moet je die neus zien, algoed dat ik verziend ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet echt geschikt voor jullie terrein maar fraai zeg. (Wij moeten ook niet teveel heuveltjes tegenkomen met ons Priusje. Dat arme ding heeft wat te verduren hier)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet onaardig deze replica, maar ik moet bij Beaufort (met een t en niet met een d) altijd denken aan de racende jonkheer. Weet je nog wel Aart uit onze jeugd. Grtz Albert
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Carel_Godin_de_Beaufort

  BeantwoordenVerwijderen