Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 8 juli 2012

Bidsprinkhaan

Ook vandaag weer zon zon zon. Bij weinig wind werd het 35,7 graden.

Ik werd erop attent gemaakt door hond Rakker. Hij stond heel geïnteresseerd naar één plek te staren. Het bleek dat hij een bidsprinkhaan aan het bewonderen was. Gelukkig had Alby hem niet eerder gezien, want die begint meteen met zo'n beest te "spelen".
De bidsprinkhaan dankt zijn naam aan het feit dat hij met zijn voorpoten een soort bidhouding aanneemt. Maar hij bidt absoluut niet. De bidsprinkhaan is een carnivoor en gebruikt zijn krachtige voorpoten om alles wat eetbaar is te grijpen. Zelf insecten die groter zijn dan hijzelf vreet hij op. Ze worden er ook van beschuldigd aan kannibalisme te doen. Het is dus geen lieverdje. Het is ook eigenlijk helemaal geen sprinkhaan, want hij kan niet springen. Hij loopt (heel schokkerig) of hij vliegt. Maar het is wel een mooi beest voor een foto.Zo, even mijn nageltjes schoonmaken en we kunnen er weer tegenaan

3 opmerkingen:

 1. Mooie macro's.
  ¿Nieuw objectief Aart?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Wim, dit objectief heb ik al wat langer. Het is de betaalbare Tamron AF 90 mm f 2,8 Macro SP DI.

   Verwijderen
 2. Mooie foto van een beetje griezelig beestje.
  Verstandige hond om er maar van af te blijven. Je weet maar nooit !!
  Het is wel warm bij jullie, zoals ze dat ons elke avond op de weerberichten vertellen. Hier heeft het weer meer herfstachtige trekjes gekregen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen