Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 14 juli 2012

Het is niet veel

Vanochtend leek het er op dat we een buitje regen zouden krijgen. Vreemde wolken verschenen aan het firmament. Nou is een wolk sowieso al een raar verschijnsel de laatste tijd, maar deze dreigden met een beetje nattigheid. Het bleef echter beperkt tot 4 druppels. Tegen de middag trok de lucht weer helemaal open en bij een bries werd het een snikhete 38,2 graden (in de schaduw).

Door de grote droogte is het in de tuin ook een beetje saaie boel. Veel planten worstelen om te overleven en slechts hier en daar is er eentje die het nog presteert om een paar bloemen te produceren. Voor morgen is er een kleine kans op 1 millimeter regen. Dat zou al geweldig zijn en vooral als het 1 centimeter zou worden. Maar eerst maar eens zien of deze voorspelling uitkomt.

2 opmerkingen:

  1. Kun je niet wat warmte deze kant op blazen....Nederland heeft de koudste maand juli in 25 jaar las ik vanavond....Ik hou me aanbevolen hoor.....met vijf graden extra ben ik al tevreden....!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor de plantjes is het niet fijn in de hitte, maar hier staan ze te verpieteren in de regen. Het is 16 graden buiten en binnen is het kil. Je zou bijna de cv aandoen, maar eerst maar een trui.
    Mooie bloempjes op de foto's!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen