Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 16 juli 2012

Amerikanen

Het begon vanochtend weer bewolkt en even later begon het een heel klein beetje te miezeren. Net geen motregen. De tuin de planten hadden er dus helemaal niets aan. Aan het eind van de ochtend klaarde het weer op en het werd toch nog 28,8 graden. Morgen staat er weer zon op het programma.

Bij de autoshow laatst in Novelda stond ook een paar Amerikanen. Van die grote bakken uit het begin van de 2e helft van vorige eeuw. Ik heb er wel eens in gereden en ik moet zeggen, dat het wel wat heeft zo´n deinende schommelbak waar een geweldig gegrom van een 8 cilinder benzinemotor uitkomt. Flink op z´n staart trappen en hem dan brullend horen schakelen met een draaikolk in de tank. Natuurlijk niet meer echt verantwoord in deze tijd, maar stiekem blijf ik ik toch geweldig vinden.


Ook stond er een nieuwe Harley Davidson, mijn motorliefde waarop ik in Nederland reed totdat wij naar Spanje emigreerden. Ik heb mijn Heritage in 2007 in Nederland verkocht met het idee in Spanje weer een nieuwe te kopen. Daar is echter niets meer van gekomen. Maar het blijft toch nog trekken.......

6 opmerkingen:

 1. Ola
  Denk dat het tijd wordt om effe met Jaap Motorsaloon te praten,kunnen we misschien een tocht maken als ik er ben.
  Kickuuu!!

  gr.Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik in ´58 en ´60 in de Garden-State woonde reed ik daar rond in een Edsel. Over nostalgie gesproken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was natuurlijk smullen voor jou! zien er ook mooi uit. groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hola Aart, Ook ik ben zo'n babyboomer die af en toe nog wel eens stiekem droomt van zo'n grote Amerikaan. Helaas kan ik zo'n 'zuipschuit' niet betalen qua benzineverbruik en hou het maar bij mijn beide MG's. Is toch ook mooi?
  Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, die Amerikanen waren toen chique. En ik werd wel eens samen met mijn schoolvriendin in een Chevrolet of Buick van haar vader naar de middelbare school gebracht. Maar ja die zuipschuiten kunnen uiteraard niet meer in deze tijd, want dan is de wereld snel uitgereden.
  Maar leuke foto's!
  Groetjs en in Nederland schijnt de zomer toch even zijn opwachting te gaan maken! Dus misschien wat meer regen voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niets boven het geluid van een V8 of een Harley.

  BeantwoordenVerwijderen