Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 11 juli 2012

Schroefdop

Ook vandaag scheen de zon weer de hele dag en werd nauwelijks gehinderd door een wolkje. Bij een zwak windje werd het 34,3 graden.

Om het weinige regenwater wat hier valt op te vangen, heb ik aan het dak van de buitenkeuken een dakgoot gemonteerd die uitkomt in een 1000 liter watervat. Op de afvoer van dat vat zit een schroefdop en daarin heb ik een gat gemaakt en een slangkoppeling gemonteerd. Die slangkoppeling is weer aangesloten op ons dripsysteem. Als  het dan een keer flink geregend heeft zet ik de kraan open en vloeit het regenwater mooi naar de planten, in plaats van dat het verspild op de grond klettert. Nu was laatst het hart van de schroefdop er uit gebroken. Om aan een nieuwe dop te komen was nog een hele toer. Uiteindelijk had de vader van Ivan van de ferretería de oplossing. Hij had een vat olie staan met een voor mij passende schroefdop. Ik moest alleen nog even wachten tot het vat leeg was. En van de week was het zover. Hij had keurig de dop voor mij bewaard. Als er nu nog een keer een buitje regen gaat vallen, dan kan ik de planten weer mooi voorzien van zelf opgevangen water. Ondanks dat het natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat is. Maar, alle kleine beetjes helpen.
 
 Links de nieuwe dop en rechts die met het uitgebroken hart
De dop geschroefd op het vat

2 opmerkingen:

 1. Vindingrijkheid, daar zijn Spanjaarden goed in en zeker die van hier op het eiland.
  "Alle baten helpen en er was een mug die in zee piste" zegde mijn grootmoeder altijd ;-)
  @ en OT: Buiten "bewoond" gebied, ergens aan de kust waar de wind steeds naar zee waait, er zijn plaatsen zat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit heb je echt goed bedacht Aart. De weinige regen die valt gewoon hergebruiken voor je planten. Nu zou dit vat in Holland overlopen.
  Saludos
  Albert

  BeantwoordenVerwijderen